Trav och hästkapplöpning

Trav och hästkapplöpning

Varmt välkomna till denna hemsidan som är dedikerad till trav och annan hästkapplöpning. Här tar vi upp allting som rör detta ämne och informationen passar både de som är intresserade av att arbeta inom detta och de som endast har ett intresse av att veta mer. Hästkapplöpningar, speciellt trav, är stort i Sverige och vi vill därför erbjuda denna sida som en komplett informationssida om ämnet.

Visst är det något speciellt med hästar när de tävlar, hur målmedvetna de är och hur snabbt de kan trava och galoppera. Hästar är dessutom väldigt vackra att titta på då de är väldigt ståtliga och fina djur. Det finns så mycket som du kan lära dig, både om djuren och allt runtomkring, det var därför vi bestämde oss för att skapa denna hemsidan.

Hur ser trav och hästkapplöpning ut i Sverige?

Trav och hästkapplöpningar kan se olika ut i olika delar i världen och här hos oss hittar du bland annat artiklar om hur det ser ut just i Sverige. Du kan läsa om allt från hur det började till hur det ser ut idag. Det finns mycket att lära och oavsett om det är hobby- eller yrkesrelaterat kan du lära dig mer med vår hjälp.

Vi skriver också om de olika trav- och hästkapplöpningsbanorna som finns i Sverige, till exempel Jägerso i Malmö och Solvalla i Stockholm. Det finns en hel del olika på flera ställen runtom i landet och det kan vara bra att veta vilken typ av banor som finns var. Kanske vill du hitta en travbana nära dig så att du kan göra ett besök när hästarna springer.

Olika hästraser

De flesta av oss vet troligen att det finns riktigt många olika hästraser, men vet du vilka raser som används inom kapplöpningar och trav? I vardagstal kanske man säger travare, men det är ingen hästras. Det finns både varmblodiga och kallblodiga travhästar, medan galopphästar många gånger är så kallade fullblod. Du kan här hos oss hitta artiklar om hästraserna som används till de olika typerna av lopp.

De olika hästraserna har olika egenskaper som gör att de är bra på olika saker, men givetvis finns det skillnader från häst till häst också. Här kan du läsa på om de vanliga egenskaperna hos respektive hästras och lära dig en massa nyttiga fakta om dessa fantastiska djur. Vi tror att man aldrig kan lära sig för mycket om någonting, därför erbjuder vi en stor mängd fakta.

Arbeta med trav eller hästkapplöpningar

Är du en av de som drömmer om att bli kusk eller jockey? Då kommer vi lotsa dig rätt på vägen och berätta vad som krävs för att du ska lyckas med detta. Det är inte bara att vara rid- eller körkunnig som spelar roll utan det finns mycket annat som du behöver veta också, precis som med allt annat här i världen.

Du kan också arbeta som hästskötare för att vara nära hästarna, eller som funktionär på en tävling. Hos oss hittar du även information om de olika tävlingarna som finns inom travsporten och hästkapplöpningar. Kanske har du alltid drömt om att titta på en av dessa, här får du då all den information som du behöver för att kunna göra den drömmen till verklighet en dag.

Att betta på hästsport

Om du brukar betta på trav eller hästkapplöpningar har du troligtvis använt dig av ATG tidigare, men nu när den svenska spellagen har ändrats kan du också spela på denna typ av spel på andra sidor runtom på nätet. Vi ger dig tips både om var, hur och när du kan satsa på hästsport, det finns en hel del pengar att kamma hem om du har tur!

Sammanfattning

Detta är alltså en hemsida tillägnad trav och hästkapplöpningar, där du kan lära dig mycket om detta. Vi publicerar flera artiklar om bland annat vilka hästraser som används inom hästsporter, hur du bettar på trav och galopp samt hur du blir kusk eller jockey. Denna sida är nyttig både för de som har detta som en hobby och de som har det som arbete. Välkomna hit än en gång!

 

 

Back to Top